زیستن در محدوده‌ی حدها

نبرد بوم‌شناسی و اقتصاد

 

مجموعه‌ی 3 جلدی

اثر: گارت هاردین

ترجمه‌ی آرش حسینیان

نشر تلنگر، 1396

جلد اول: 190 صفحه، رقعی – 35 هزار تومان

موضوع: اقتصاد، بوم‌شناسی، جمعیت‌، تاریخ، فلسفه‌ی علم

 

 

معرفی اثر:

تجربه نشان می‌دهد ما در زمینه‌ی پیش‌بینی آینده‌ی جمعیت جهان اصلاً موفق نبوده‌ایم. در سال 1945، متخصصان پیش‌بینی کرده ‌بودند که جمعیت جهان در سال 2000 به حدود 3 میلیارد نفر خواهد رسید که در عمل دو برابر این مقدار شد: یعنی 6 میلیارد. همینطور در سال 1933، متخصصان فکر می‌کردند جمعیت ایالات متحد احتمالاً زیر 150 میلیون نفر ثابت شود درحالیکه این کشور در حال حاضر 330 میلیون نفر جمعیت دارد و همچنان نیز این رقم درحال رشد است.

این شد که جمعیت‌شناسان اعلام کردند آنچه ما به شما ارائه می‌دهیم صرفاً برون‌یابی» منحنی‌های گذشته یا به اصطلاح ادامه‌دادن آنهاست و نه پیش‌بینی آینده. این توضیحات قطعاً تاثیر اندکی داشت و برون‌یابی‌های متخصصان با خوشحالی تبدیل به پیش‌بینی‌های آنها در مطبوعات می‌‌شد و فرقی نمی‌کرد جمعیت‌شناسان با چه دقتی سعی کنند گزاره‌هایشان را حصارچینی و از این نوع برداشت‌ها مصون کنند.

اقتصاد» و بوم‌شناسی» از نظر ریشه‌شناسی با یکدیگر خواهر هستند. آنها هردو با مطالعه‌ی رفتار جمعیت‌هایی از ارگانیسم‌ها یا موجودات زنده سروکار دارند. بوم‌شناسی با رفتار گیاهان و حیوانات سر و کار دارد در حالی که اقتصاد توجهش را محدود به رفتار تنها انسان می‌کند و تنها انواع خاصی از رفتار را مد نظر قرار می‌دهد. اگرچه مطالعات جمعیت، از آغاز تا به امروز در محور مباحث شاخه‌ی بوم‌شناسی بوده است، اما اقتصاد به طور نگران‌کننده‌ای مبحث جمعیت را کنار گذاشته است.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها